Kategorija: " Kulinarinės knygos "

  • Valgykime nacionalinį maistą!

    Pagaliau žmonės turi žinoti apie svorio augimo priežastis ir visus nesąmoningus patarimus, kuriuos girdėjome ligi šiol, kaip sustabdyti svorio augimą ir išlaikyti normalų svorį. Ilgą laiką gyvenome melų pasaulyje ir buvome „maitinami“ melaginga informacija visomis linijomis, o taip pat apie mitybos problemas. Sėkmingiausia buvo meluoti apie mitybą, apie dietas, apie sveikatą ir slėpti ligų sukėlėjus, […]


  • Kaip gamina Amerikos vyrai

    Šią knygą paskatino parašyti nuostaba, neįprastas vyrų noras išreikšti save gaminant valgį. Amerikoje įprastą, bet Lietuvoje dar neprigijusį, vyrų saviraiškos būdą inspiravo noras būti sočiam. Ne, oi, ne pasisotinti suvalgius kažkieno pagamintą maistą, bet pasigaminti patiems ir net pavaišinti. Amerikos žemyne vyrai gamina ir nesididžiuoja, nelaiko savęs nei didvyriu, nei kankiniu. Vyrai turi savo receptus, […]


  • Šviesiųjų svajonių žydintys sodai

    Kokia yra Sigutė Ach? Kur buvo skaidrių akvarelių pradžia? Kaip gimė nepaprasti užrašai ant šviesių ir juokingų, džiaugsmu ir ramybe dvelkiančių paveikslėlių? „Šviesiųjų svajonių žydintys sodai“ – tai akvarelių ir poezijos, ieškojimų ir atradimų dienoraštis, kuriame telpa aštuoniolika dailininkės Sigutės Ach kūrybos metų. Menininkė ne tik pasakoja apie save – ji plačiai atveria langus į […]


  • Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga

    Kruopščiai peržiūrėtas ir atnaujintas išsamus praktinis duonkepės naudojimo vadovas, kuris apima 150 nuoseklių receptų ir būdų, iliustruotų daugiau kaip 650 fotografijų Šviežiai keptos duonos aromatui ir skoniui, kuris lydi žmoniją ne vieną tūkstantmetį, – neįmanoma atsispirti. Duonos gaminimas – tai didžiulį pasitenkinimą teikiantis užsiėmimas. Šiandien mėgautis gardžiais kepiniais įdedant minimaliai pastangų leidžia elektrinės duonkepės, kuriose […]


  • Žaidžiame virtuvę

    Mažų kulinarinių gudrybių knyga, kviečianti į kasdienį triūsą virtuvėje pažvelgti organizuotai, su sveiko humoro doze. Savaitės dienų valgiaraščiai sudaryti atsižvelgiant į sezoniškumą ir savaitės užimtumą: darbo dienų valgiai greiti ir paprasti, o savaitgaliais siūlomi daugiau pastangų reikalaujantys patiekalai. Pastangos nebus bergždžios, juk klausytis komplimentų už skaniai pagamintą maistą – tikras malonumas, o gardus maistas – […]


  • Sodo džiaugsmai

    Knygoje „Sodo džiaugsmai“ekologinė daržininkystė ir sodininkystė pristatoma žmonėms, kuriems svarbu, kokį maistą jie valgo. Labai paprastai ir aiškiai pasakojama, kaip auginti prieskoninius augalus, daržoves, valgomas gėles, aiškinama, kaip sodinti, genėti, prižiūrėti augalus, nuimti derlių, laikyti jį ir naudoti ruošiant maistą. Praktiški patarimai kiekvienam sezonui, maistinių augalų rūšių pateikimas padės jums užsiauginti šviežių, sveikų daržovių, vaisių, […]


  • Mityba sveikatai ir ilgaamžiškumui

    Maistas mums teikia ir gyvybinių galių, ir harmonijos su aplinkiniu pasauliu. Jis džiugina širdį ir keri žvilgsnį. Visa, ką žmogus valgo ir geria, turi užtikrinti jo organizmo pusiausvyrą. Tik tada jo sveikata bus stipri, o ilgaamžiškumas – pelnytai malonus. Kol maitinamės pagal gamtos ritmus, maistas stiprina mūsų sveikatą. Nepakankamas dėmesys mitybai tiesia kelią ligoms ir […]


  • Pietūs dėžutėje

    Pietūs dėžutėje : 100 idėjų kaip maistingai ir sveikai pavalgyti darbe ir mokykloje – knyga tiems, kurie nemėgsta kavinių bei restoranų maisto ir visada valgo tik namie pagamintą maistą.   Knygoje rasite 100 idėjų pietų dėžutėms:   • Sumuštiniai• Salotos ir tai, ko reikia prie salotų • Nesaldūs kepiniai • Receptai mėgstantiems pavalgyti šiek tiek sočiau Tik […]


  • Dviejų eurų virtuvė

    Nebrangūs, bet skanūs patiekalai„Geras maistas neturi kainuoti brangiai“, – teigia aistringa virėja ir sumani šeimininkė Elisabeth Degenhart, bestselerio „1 euro virtuvė“ autorė.Jūsų gomuriui – per 100 naujų receptų, kuriems pagaminti užteks dviejų eurų žmogui. Jūs nustebsite, kaip skaniai ir sveikai galima maitintis neskriaudžiant savo piniginės!SriubosDaržovių patiekalaiŠalti užkandžiaiGardūs mėsos ir žuvų patiekalaiSaldūs valgiai ir užkandžiaiDesertaiPrekės ženklas: […]


  • Nedesertiniai pyragai

    Pagaliau visa knyga skirta nedesertiniams pyragams! Keista, kad jų saldieji „giminaičiai” populiaresni, nors nedesertiniai kepiniai kur kas maistingesni ir praktiškesni. Jie tinka ir vėlesniems pusryčiams, ir pie­tums, ir vakarienei. Be to, galime mėgautis ką tik iškeptais ir šaltais pyragais. Jūsų pasirinkimui įvairiausi variantai: nuo sočių kasdieniškų kepinių iki netikėtų derinių, puikiai tinkančių prie taurės vyno. […]